Vasten voor België tijdens de lijdensweek

We ervaren dat we een tandje moeten bijsteken in het gebed voor ons land: er is veel geestelijke druk, veel tegenstand, weinig doorbraak, weinig zichtbare groei in Gods koninkrijk. Daarom lanceert het Gebedsnetwerk een oproep om te vasten voor België tijdens de lijdensweek, 25-29 maart 2013.

De tijd van maandag tot vrijdag vóór Pasen is één van de beste periodes om te vasten, precies omdat het ook Jezus’ lijdensweek geweest is. Het helpt om ook dichter bij Hem te komen.

Omdat de Bijbel geen strikte voorschriften geeft, willen ook wij dit openlaten: je kan totaal vasten (met alleen water), maar ook met fruitsap, of op basis van fruit en groenten, of enkel sober eten (geen dessert of zoet), of je kan ook geestelijk vasten (bijvoorbeeld geen tv kijken). In ieder geval: God ziet je hart en Hij weet welke formule best voor je is.

De focus is een doorbraak voor ons land, de groei van Gods koninkrijk, onszelf vernederen voor God, en Zijn aangezicht zoeken voor ons volk. Maar wees er zeker van dat je ook een doorbraak in je eigen leven mag verwachten!

Vasten is niet altijd gemakkelijk, maar het is een goede oefening in discipline! Laat het je bemoedigen dat we het met velen tegelijk doen! Wil je méér weten over vasten zelf (wat leert de Bijbel hierover, waarom, hoe…)? Mail ons en we sturen je graag een studie hierover toe!