Bidden is enerzijds kinderlijk eenvoudig, maar anderzijds soms een hele karwei. Overal kan sleur op komen en het is belangrijk om ons gebedsleven fris en gevarieerd te houden. We hebben een aantal hulpmiddelen ontwikkeld die je hierbij kunnen helpen: een hele lijst van artikels en studies (door Ignace Demaerel) rond gebed, voorbede, onze relatie met God, geestelijke strijd enz. Om de vele aspecten van het rijke gebedsleven uit te diepen!

  • Artikel: ‘Hoe groot is God?’ Een zoektocht aan de hand van het verbluffende heelal… (2015, 7 blz)
  • Artikel: ‘Gods tegenwoordigheid zoeken’ (2014, 15 blz.), met bijlagen: (1) persoonlijk getuigenis, (2) brother Lawrence en “The practice of the presence of God
  • Artikel: ‘Bidden of humanisme?’ (2013, 10 blz): vertrouwen we écht op God (door Hem te vragen) of toch eerder op onszelf? met gespreksvragen

40 andere artikels over gebed kan je ook vinden in het boek “Gebed, diepgeworteld en wijdvertakt. 40 groeischeuten voor gebed en voorbede”, door Ignace Demaerel (2009, 176 p.). Een deel ervan is rechtstreeks geïnspireerd door de Bijbel: een gebed, een persoon die bidt, een gelijkenis, een vers… Een ander deel zijn meer vrije artikels, geïnspireerd door een gebeurtenis, een anekdote, een hedendaagse vergelijking, een modern inzicht. Het is bedoeld voor mensen die hun gebedsleven willen verdiepen en tot aan de randen deze wereld willen verkennen. Het is als boek helaas uitverkocht (en wordt niet meer gedrukt), maar is wel nog verkrijgbaar als e-book, of zelfs gratis downloadbaar als pdf (voor een vrijwillige gift aan het Gebedsnetwerk): klik hier voor alle info.

Voor andere (algemene artikels) van Ignace Demaerel: zie www.ignacedemaerel.be

Voorts hebben wij nog veel zeer goede audio-materialen ter beschikking: de CD’s van alle seminars met Franz Lippi (2007-2019) zijn nog allemaal verkrijgbaar; zo ook die met Wytze Valkema (2018 en 2019). Contacteer ons voor meer informatie.