18 jaar Gebedsnetwerk

… en 18 redenen waarom ik (nog altijd) in gebed geloof

volwassen-18Op 11 november 2016 bestond het Gebedsnetwerk officieel 18 jaar! Eindelijk meerderjarig, en hopelijk al een beetje volwassen!

‘En hoe gaat het met de gebedsbeweging?’, vragen mensen me soms. Niet simpel om daarop éérlijk én geestelijk te antwoorden. In andere landen zijn er gebedssamenkomsten in volle voetbalstadia, ganse nachten door, of netwerken met honderden groepen die trouw en gedisciplineerd bidden op alle niveaus…; waarom in ons land (nog) niet?

Gebed is en blijft een gevecht in onze dagelijkse prioriteiten, zeker in deze tijd waar het leven alsmaar drukker wordt. En als het te druk wordt, wat valt er onderaan het lijstje af? Ik vrees dat we allemaal deze strijd kennen. Of kijk eens hoeveel mensen er komen wanneer je voor je gemeente een barbecue organiseert, of wanneer je een extra bidstonde houdt… En toch zijn er ook mooie dingen te vermelden van het gebedsfront: degenen die zich erin oefenen, groeien in vrijmoedigheid en worden erdoor gezegend: echte ‘goeie gebedstijden’ zijn hemelse momenten die in onze ziel gegrift worden.

Lees: 18 redenen waarom ik (nog altijd) in gebed geloof